Primele locuințe de tip ANL destinate medicilor și construite pe strada Prundului din municipiul Bistrița vor fi date în folosință chiar în această toamnă, afirmă vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean.

Anii trecuți, instituția a făcut demersurile necesare către ANL și a transmis în folosință, cu titlu gratuit, terenul pe care se construiesc blocurile. Lucrările la primul bloc au fost demarate în toamna anului 2017 și în prezent sunt avansate, fiind executate de firma bistrițeană Record SRL, valoarea contractului fiind de aproximativ 3 milioane lei cu TVA, 650.000 euro.

Vom da în folosință toamna aceasta primele 4 de apartamente pentru medici, ca să încurajăm staționarea sau rămânerea medicilor în județ” a afirmat Ioan Țintean, într-o emisiune a unui post local de televiziune.

În plus, vor încep lucrările și la cel de-al doilea bloc, tot cu 24 de apartamente. ”Deja intrăm pentru al doilea bloc, tot pentru specialiștii din medicină, aici intrând și asistenți și angajați care lucrează în acest domeniu. Este vorba despre încă 24 de apartamente” a mai spus Ioan Țintean.

De asemenea, administrația județeană va mai construi, tot pe strada Prundului, încă un bloc cu locuințe de serviciu, fiind propuse un număr de 12 locuințe.

Vara viitoare avem pornit un proiect de 12 apartamente. În final vorbim despre aproximativ 60 de apartamente pentru speciliștii în Sănătate. Este un lucru extraordinar, lucru care se face și la Beclean și la Năsăud. Adică trebuie să legi specialistul de glie și aceasta este o politică deșteaptă care trebuie făcută de către oficialii județului, ca să nu trebuiască să tot fugim cu bolnavii în Cluj sau Tîrgu Mureș” a mai adăugat Ioan Țintean.