Un tânăr din Bistrița-Năsăud a fost trimis în judecată, după ce în urmă cu câteva luni a încercat să mituiască doi polițiști de la Rutieră care l-au prins băut la volan. Oamenii legii l-au denunțat astfel că, pe lângă conducere sub influența alcoolului, tânărul s-a ales cu încă un capăt de acuzare: dare de mită.

 

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, la data de 3 iunie 2018 „în jurul orelor 03.00, inculpatul a promis agenţilor de poliţie C.O.M. şi P. A. suma de 1.000 de euro, câte 500 euro pentru fiecare, iar la aceeaşi dată, în jurul orelor 13.00, a dat agentului de poliţie C.O.M. suma de 1.000 euro pentru ca acesta să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în mod necorespunzător, astfel încât inculpatul să nu fie tras la răspundere penală pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe„.

Potrivit aceleiași surse, bărbatul în cauză a condus pe un drum public din Bistrița-Năsăud un autoturism în timp ce avea o „alcoolemie de 1,10 g la mie alcool pur în sânge„.

Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bistriţa-Năsăud preciza pe 4 iunie 2018 că tânărul are 22 de ani și a fost prins în flagrant.

Acțiunea de flagrant a fost organizată în baza denunţului depus de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud – Poliția Municipiului Bistrița – Biroul Rutier, prin care acesta sesiza faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 03:05, un tânăr în vârstă de 22 ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, a pierdut controlul volanului și a avariat un autoturism parcat regulamentar. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că alcoolemia celui aflat la volan era de 0,68mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arăta la acea vreme în comunicatul Direcției Anticorupție.

În timp ce se afla la spital pentru prelevare de probe biologice de sânge, tânărul a promis în mod repetat agentului de poliție suma de 1.000 euro pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.