Un tânăr din Bistrița a fost reținut de polițiști, marți seara, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să spargă un autoturism pentru a sustrage bunuri. Acesta este bănuit de comiterea altor 12 furturi din mașini și va fi dus miercuri în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul se cifrează la câteva mii de lei.

 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Bistrița l-au reținut marți seara, pentru 24 de ore, pe un bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiu, pe care îl bănuiesc de comiterea mai multor furturi din autoturisme. Acesta va fi prezentat astăzi instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tânărul a fost prins în flagrant, de către polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică, în timp ce încerca să deschidă un taxi, care era parcat pe strada Gării din municipiul Bistrița.

„Din activitățile investigative au rezultat indicii că în perioada 25 septembrie-2 decembrie a.c., acesta ar fi sustras telefoane mobile, tablete și sume de bani din autoturisme de tip taxi, parcate pe raza municipiului”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii îl bănuiesc pe bărbat de comiterea a 12 furturi, cu un prejudiciu total de 6.000 lei.

O parte din bunurile sustrase au fost recuperate de polițiști, iar cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.