Pro România Bistrița-Năsăud și-a făcut cunoscuți trei dintre cadidații care se vor bate în alegerile locale pentru o funcție de primar și pentru cea de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Pentru Bistrița avem o premieră, fiindcă în lupta pentru fotoliul de primar al municipiului intră oficial o femeie.

 

Astfel, pentru funcția de primar al municipiului Bistrița, Pro România intră în cursă cu Bianca Pintea, aceasta devenind prima femeie ce se va bate să obțină voturile bistrițenilor. Contracandidații Biancăi Pintea sunt până în acest moment social-democratul Cristian Niculae, actualul viceprimar al Bistriței, și mai mult ca sigur președintele PNL Bistrița-Năsăud – Ioan Turc.

De asemenea, cei de la Pro România au candidat și pentru Primăria Năsăud, fiind vorba despre Ewald Cira, care va concura contra actualului primar al orașului – Mircea Romocea (PSD), și actualul viceprimar – Dorin Vlașin (PNL).

În cursa pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud intră președintele PRO România Bistrița-Năsăud, Grigore Timoce, care nu va avea deloc o misiune ușoară, având în vedere că unul dintre rivali este chiar actualul președinte în funcție, Radu Moldovan (PSD).

Cei trei candidați vor fi prezentați duminică, 16 februarie,  în cadrul Convenției Anuale PRO România de la București, unde,  va avea loc și  lansarea primelor candidaturi pentru alegerile locale.

Potrivit președintelui Grigore Timoce, organizația din Bistrița-Năsăud are în vizor candidați și pentru celelalte două orașe ale județului – Beclean și Sângeorz Băi, însă deocamdată nu este nimic definitivat în acest moment.

Avem mai multe propuneri de candidați și în celelalte localități, dar îi vom anunța pe rând. Pentru Beclean avem mai multe persoane în vizor, trebuie să stabilim. La Sângeorz Băi avem de asemenea două posibile variante, trebuie doar să ne hotărâm„, a declarat Grigore Timoce pentru Realitatea de Bistrița.

Potrivit acestuia, curând vor fi anunțați și candidații la primăriile din mediul rural, în condițiile în care partidul mizează pe voturile electoratului de acolo, mai ales pentru funcția de la Consiliul Județean.