Proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere va putea fi susținută și în zilele de sâmbătă, începând de luna viitoare, a anunțat prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha. Totodată a fost pus în funcţiune sistemul de programare online şi pentru activitatea Serviciului Permise Auto.

Programarea online pentru toate operațiunile privind permisele de conducere a fost deja introdusă. De asemenea, pentru cele două sâmbete ale lunii avem deja date, astfel că începem încă din luna martie examinarea candidaților și în cele două zile de sâmbătă. Avem programul și pentru proba teoretică. Aceasta va fi susținută joia, de la 08:30 la 17:30. Deja s-a vorbit cu școlile de șoferi, să nu vină toate deodată, ci pe baza de programare„, a declarat Stelian Dolha.

Prefectul a mai precizat că va face toate demersurile necesare pentru amenajarea centrului integrat de servicii publice de pe strada Grănicerilor, însă, până când acesta va fi gata, ar trebui luate și alte măsuri.

Vă spun sincer, nu aș merge atât de mult pe clădirea asta. Nu pentru că nu e o idee bună, e foarte bună, dar asta va fi făcută în câțiva ani. Problema trebuie rezolvată acum! Varianta cea mai bună ar fi închirierea imediată a unei clădiri, dar astăzi avem nevoie de personal, de fluidizarea imediată a tot ce înseamnă ghișeele noastre. Totuși, până vom avea clădirea respectivă pentru care vom face toate demersurile, varianta închirierii unui spațiu va fi mult mai oportună„, a conchis Dolha.