Mai multe elemente de muniție din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite de un localnic din județul Bistrița-Năsăud în timp ce efectua lucrări agricole în grădină. La fața locului a intervenit un echipaj pirotehnic din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Un echipaj pirotehnic a fost solicitat, marți, să intervină pe raza localității Teaca, unde un localnic a descoperit mai multe elemente de muniție. Acesta a solicitat intervenția echipajului pentru a îndepărta în siguranță proiectilele.

Echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița a fost solicitat în localitatea Teaca, în urma descoperii unor elemente de muniție rămase neexplodate de către un localnic care efectua lucrări agricole în grădină” a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Cristina Răcilă.

Până la această oră au fost descoperite 15 proiectile de calibru 37 mm din Al Doilea Război Mondial, iar echipajul continuă cercetările cu detectorul de metale.

FOTO: ISU B-N