Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, este de părere că, pentru dezvoltarea județului,  soluția accesării de fonduri europene este vitală. În acest sens, administrația județeană definitivează pentru noul exercițiu financiar 2021-2027.

 

La ședința de lucru a fost prezent și directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloș.

„Pentru a continua dezvoltarea județului cu fonduri europene și pentru a fi din nou județul etalon al atragerii acestora, definitivăm portofoliul de proiecte pentru noul exercițiu financiar 2021-2027, alături de directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloș, și de experți din cadrul agenției. Începând de la sănătate, educație, infrastructură, cultură, turism, digitalizare, toate domeniile și întregul județ este vizat pentru continuarea investițiilor, armonizate la strategia de dezvoltare a Porții Transilvaniei – Bistrița-Năsăud. Ținând cont de situația economică dificilă prin care trece țara noastră și pentru a ne ține de cuvânt, soluția accesării de fonduri europene este vitală. Așadar, ne adaptăm vremurilor și continuăm munca și dezvoltarea județului, cu proiecte utile comunităților”, a transmis președintele Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a mai precizat că administrația județeană implementează, prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, proiecte a căror valoare totală depășește 800 de milioane de lei, adică circa 160 milioane de euro.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud