Într-o ședință ordinară a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, consilierul județean Florin Moldovan s-a arătat indignat de faptul că Macarie Moldovan, fratele președintelui CJ B-N, Emil Radu Moldovan, a ajuns să ocupe un post de conducere în cadrul companiei Aquabis SA, principalul furnizor al serviciilor de apă și canalizare din județ.

În opinia consilierului liberal Florin Moldovan, fratele președintelui CJ B-N nu ar avea experiență pentru acest post.

De-a lungul anilor pe care i-am petrecut în Consiliul Județean, mai exact din 2016 încoace, ne-ați tot acuzat, pe noi, consilierii PNL, că facem politică în loc de administrație. Și acum vine întrebarea: Domnule președinte, un post de director executiv adjunct în cadrul Aquabis SA reprezintă administrație sau politică? Suntem și noi foarte curioși cum de a ajuns fratele dumneavoastră pe postul de director executiv deși nu are pregătire absolut deloc pentru acel post. La ședința ulterioară vă spuneam despre aceeași problemă la LDP, cu aceiași oameni care intră nepregătiți pe posturi de conducere în instituții foarte importante și nu înțelegem cum se fac aceste numiri de oameni incompetenți sau oricum foarte nepregătiți pentru funcțiile respective”, a spus consilierul Florin Moldovan.

În replică, președintele CJ B-N, Emil Radu Moldovan, a afirmat că ”această chestie cu incompetenții e o trăsătură a partidului din care faceți parte”. 

Referitor la întrebarea consilierului liberal, președintele Emil Radu Moldovan a precizat: ”Aquabis SA are o structură de acționariat cu 19 acționari, cu un Consiliu de Administrație, cu legi și cu proceduri și cu concursuri. Așa că vă rog să vă adresați în scris, în calitate de consilieri județeani, Consiliului de Administrație al Aquabis, care să vă precizeze ce, cum și ce s-a făcut și pentru care. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nu are niciun fel de atribut, nici măcar nu reprezintă Consiliul Județean în structura acționariatului pentru că era incompatibilitate și responsabilul instituției în această structură este administratorul public al județului cu încă 18 reprezentanți ai celorlați 18 acționari”, a spus Emil Radu Moldovan.

Reamintim că Alexandru Macarie Moldovan, fratele președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a devenit, recent, director general adjunct în cadrul companiei Aquabis SA.