Reprezentanții ONG-urile din județ își dau întâlnire la Bistrița. Târgul ONG-urilor, între 21-22 septembrie

Organizațiile non-guvernamentale care activează în județul Bistrița-Năsăud și nu numai vor putea participa la cea de-a doua ediție a ”ONG Fest”, adică Târgul ONG-urilor bistrițene. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile și propune organizarea unor expoziții, a unor momente muzicale și a unor dezbateri pe tema amenajării râului Bistrița. Punctul culminant va fi reprezentat de un picnic lângă râul Bistrița.

Asociația “Armonia” Bistrița, organizează în zilele de 21 – 22 septembrie 2018 “Bistrița – ONG Fest. Târgul ONG-urilor bistrițene”, ediția a II-a, valorificând pentru activitatea expozițională spațiul oferit de porticurile Ansamblului “Sugălete”, respectiv faleza râului Bistrița (în a doua zi a evenimentului).

Organizatorii spun că sunt invitate să participe asociații, fundații, grupuri civice neînregistrate, cu sediul în județul Bistrița – Năsăud și în regiunile învecinate, organizații autonome. ”Bistrița – ONG Fest. Târgul ONG-urilor bistrițene” este ”un proiect independent care provoacă şi testează ideile comunităţii, un prilej de consolidare a unei comunităţi formată din oameni liberi, responsabili şi fericiţi” mai spun organizatorii.

Iată programul activităților:

21 septembrie 2018

Sub porticurile Ansamblului Sugălete:

  • 12.00 – 14.00 – Organizarea spaţiului de expunere şi a dotărilor aferente;
  • 14.00 – 17.00 – desfășurarea activităților expoziționale “Bistrița – ONG Fest”, ediția a II-a: activități informative la standul propriu, prezentarea proiectelor proprii fiecărei organizații participante, recrutare de voluntari, dezbateri, ateliere pe diverse teme de interes pentru sectorul neguvernamental și pentru vizitatori;

În Biserica Evanghelică:

  • 17.00-19.00 – Organizarea unui forum de discuții al reprezentanților ONG-urilor participante și al invitaților, urmat de un moment muzical.

22 septembrie 2018, între orele 12.00 – 15.00, pe faleza râului Bistrița (între Podul Jelnei și Podul Budacului, sub Pădurea Codrișor)

  • „Discover the river”, activități și dezbateri privind nevoile de amenajare a cursului râului, în cadrul Zilei Internațională fără autoturism
  • ”Picnicul de pe vale” (locația: Terasa „Vama Veche”)– o masă a bunei vecinățăți între bistrițenii care locuiesc de-a lungul cursului râului Bistrița.

Într-un comunicat de presă, organizatorii precizează că nu se percepe taxă de participare la expoziție, fiecare organizație își va suporta cheltuielile de participare și realizarea standului propriu/formei de expunere în spațiul convenit în prealabil cu organizatorii. Organizațiile partenere vor conveni asupra modului de acoperire a cheltuielilor minimale de organizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.