Odată cu venirea primăverii, pe tarabele din pieţe încep să-şi facă apariţia delicioasele ridichi roşii de lună, care dau savoare salatelor proaspete şi sunt ideale pentru gustărici sănătoase sau pentru platouri cu aperitive.

Ridichile de lună nu se găsesc tot anul în magazine sau dacă se găsesc sunt lipsite de aromă, tocmai de aceea trebuie să profiţi în această perioada de prezenţa lor. Ridichile roşii te scapă de durerile de cap şi au o mulţime de alte beneficii pentru sănătatea ta, aşa că trebuie să începi cât mai repede să le consumi.

 

Ridichile roşii: complex de vitamine, minerale şi substanţe nutritive

Ridichea roşie conţine piridoxină (vitamina B6), niacina (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavină (vitamina B2), la care se adaugă vitaminele A, C, E şi K. Fierul, calciul, cuprul, magneziul, manganul şi zincul sunt mineralele care îşi fac loc în pulpă de un alb impecabil, alături de subtanţele nutritive (proteine, carbodidrati, fibre) şi electroliţi (sodiu şi potasiu).

Ridichile roşii scad riscul de cancer

Crocantele ridichi roşii conţin substanţe active care pot reduce considerabil riscul de cancer la colon, la san sau ovarian. Ingredientul minune care previne cancerul este sulforafanul, un compus organic care stimulează producţia unor enzime benefice. Acestea creează o barieră împotriva radicalilor liberi şi inhibă îmbolnăvirea celulelor.

Ridichile roşii menţin sănătatea rinichilor şi a ficatului

Conform studiilor realizate în ultimii ani, ridichile roşii au o acţiune diuretică şi conţin substanţe care menţin sănătatea rinichilor şi sunt excelente pentru tratarea anumitor probleme ale tractului urinar. De asemenea, ridichile roşii contribuie la detoxifierea ficatului şi la prevenirea bolilor hepatice.

Ridichile roşii scad riscul bolilor cardiovasculare

Ridichile roşii scad riscul bolilor cardiovasculare deoarece combat colesterolul rău şi curăţă sângele de impurităţi. Astfel, poţi preveni ateroscleroza şi alte afecţiuni grave asociate cu depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi înfundarea arterelor.