După ce Guvernul a emis, marți, o ordonanță de urgență prin care alocațiile pentru copii sunt majorate începând cu 1 martie, secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, spune că, după ce amendamentul propus de el a fost votat în Parlament, social-democrații nu au mai avut loc de întors. 

 

Potrivit deputatului liberal bistrițean, lupta pentru majorarea alocațiilor pentru copii a fost una grea, dar a dat rezultate, deși PSD și ALDE au făcut tot ceea ce le-a stat în putință „să blocheze, să deturneze și să confiște, în ultimă instanță”, inițiativa PNL.

„Lupta noastră pentru creșterea alocațiilor de stat pentru copii are, de astăzi, rezultate concrete. Guvernul PSD-ALDE a fost obligat să dea Ordonanța de Urgență prin care se măresc alocațiile copiilor de la 1 martie 2019.

A fost o bătălie grea. După ce au votat împotriva copiilor, Liviu Dragnea și cei de la PSD-ALDE au făcut tot posibilul să blocheze, să deturneze și să confiște, în ultimă instanță, inițiativa noastră. Nu au reușit. Amendamentul  pe care l-am propus la proiectul de buget pe 2019, susținut de colegii din PNL și votat în Parlament, nu le-a mai lăsat loc de întors”, declară Robert Sighiartău.

Deputatul bistrițean susține că „a fost decisiv sprijinul masiv pe care sute de mii de cetățeni l-au dat initiațivei de mărire a alocațiilor pentru copii„.

Am primit copleșitor de multe mesaje de susținere de la oameni simpli și buni, cărora le mulțumesc încă o dată, din tot sufletul.  Este victoria lor. E o mare bucurie că eu personal, alături de PNL, le-am fost purtători de cuvânt„, a continuat el.

Robert Sighiartău promite că va continua lupta pentru ca alocațiile pentru copii să fie indexate în continuare cu rata inflației.

În continuare, mă voi lupta ca alocațiile majorate pentru copii să fie indexate cu rata inflației. O propunere legislativă cu această temă,  pe care am inițiat-o anul trecut, este în dezbatere la Camera Deputaților, cameră decizională. De acum trebuie să apărăm majorarea alocației pentru copii de valurile de scumpiri, de inflația generată și amplificată de Guvernul PSD-ALDE. Împreună cu majoritatea românilor, sunt convins că vom reuși  și acest pas. Nu există priorități mai însemnate decât viitorul copiilor României„, a precizat deputatul liberal bistrițean.