Mai multe familii din Bistrița au preluat în custodie câte un lot de teren aparținând Liceului Tehnologic Agricol din Bistrița pentru a îl cultiva și a îl întreține. După ce au plantat răsaduri și semințe, acum, în miezul verii, apar și primele roade ale muncii lor. Vedetele grădinii sunt roșiile negre. 

La începutul acestui an, Liceul Tehnologic Agricol a lansat proiectul “COMUNITARIA – grădina comunitară” dedicat bistrițenilor dornici să-și cultive singuri legume, plante aromatice/medicinale, fructe sau flori. Unitatea de învățământ a pus la dispoziția bistrițenilor loturi de teren și opt familii  au răspuns pozitiv invitației de a prelua în custodie o suprafață de teren pe care să o întrețină și pe care să planteze fie plante, fie legume, fructe sau flori.

Acum, încep să apară și primele roade ale muncii acestor familii care au plantat în Grădina comunitară răsaduri și semințe. Vedetele grădinii sunt, cu siguranță, roșiile negre.

    

Au apărut roșiile negre pe loturile bistritenilor din ” Comunitaria-grădina comunitară“. Roșiile închise la culoare sunt mai sănătoase decât cele clasice, potrivit botaniștilor. Sortimentul se numește “Indigo Rose” și este inițial verde, până să se coacă, după care plantele se înnegresc” spun reprezentanții Liceului Tehnologic Agricol Bistrița.

Pe lânga roșiile negre, în COMUNITARIA se mai găsesc și roșii clasice, ardei, fasole verde, castraveți, dovlecei, porumb, floarea soarelui, ceapă, cartofi, flori. 

Proiectul “COMUNITARIA – grădina comunitară” este inițiat de elevii și profesorii din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrița în parteneriat cu specialiștii din Asociația RURALIS – Grup de Acțiune Locală (G.A.L.) pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistrița-Șieu-Someș.

FOTO: Liceul Tehnologic Agricol Bistrița