Sala de spectacole a Centrului Cultural Dacia va avea dublă utilitate. Aici vor rula și filme

Veste bună pentru cinefilii bistrițeni! Sala de spectacole din incinta Centrului Cultural Dacia va avea, în curând, dublă utilitate, întrucât administrația județeană are noi planuri de investiții.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Vasile Puica, sala de spectacole va putea fi folosită și ca sală de cinema întrucât va beneficia de noi dotări.

”Urmează ca în sala de spectacole să achiziționăm un proiector și un ecran retractabil unde o să ruleze și filme. Adică sala va primi dublă utilitate. Am alocat deja sumele necesare pentru aceste achiziții” a declarat vicepreședintele CJ, într-o emisiune televizată.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a inaugurat în luna august a anului 2016 Centrul Cultural Dacia, o investiție de 1,5 milioane de euro, bani suportați integral din bugetul județului.

Astfel, în incinta centrului funcționează la ora actuală o sală de cinema, una de spectacole și o sală de repetiții pentru artiștii din Ansamblul Profesionist ”Dor Românesc”.

Sala de cinema „Adrian Pintea” are o capacitate de 170 locuri și este dotată cu aparatură Sony de ultimă generaţie, unde se pot viziona filme. În ceea ce privește sala de spectacole „Valeria Peter Predescu” aceasta are capacitate dublă față de sala de cinema și oferă 330 de locuri, în vreme ce sala de repetiţii poate găzdui și expoziții sau alte evenimente culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.