În perioada 19 – 20 iunie, municipiul Bistrița găzduiește etapa zonală a Competiției Naționale de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat. La acest concurs participă loturi reprezentative ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din Regiunea Nord-Vest.

Salvatori din cadrul ISU Maramureș, Satu Mare, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj și Sălaj luptă pentru a ocupa un loc în marea finală care se va desfășura, în acest an, în județul Dolj.

Probele din cadrul competiției se desfășoară în parcarea magazinului Selgros din Bistrița, pompierii și paramedicii din cele 6 județe fiind nevoiți să acționeze în baza mai multor scenarii elaborate de ofițeri coordonatori din cadrul centrelor de pregătire ale IGSU, în care au fost cooptați și medici din cadrul UPU-SMURD.

Probele de concurs constau în rezolvarea unor scenarii complexe, precum descarcerarea persoanelor din vehicule și acordarea primului ajutor calificat.

Astfel, în aceste zile, salvatorii își vor arăta cunoștințele și abilitățile în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare și acordarea primului ajutor.

FOTO: ISU B-N