Pasionaţii şi posesorii de automobile retro sunt aşteptaţi sâmbătă, 1 septembrie, la Parada maşinilor retro care va avea loc în municipiul Bistrița. Evenimentul este organizat de ACR Bistrița.

Potrivit programului pregătit de organizatori, participanţii vor fi primiţi la staţia de Asistenţă Tehnică a ACR de pe strada Dornei, numărul 45, între orele 09:00 – 11:00.

Ulterior, de la ora 11:30 va începe prezentarea oficială a automobilelor, urmând ca între orele 12:00 – 14:00, acestea să fie expuse în parcarea din fața Palatului Culturii din municipiul Bistriţa, prilej cu care deținătorii automobilelor vor putea face o vizită în Cetatea Medievală a orașului.

Mașinile de epocă vor ”defila” pe principalele bulevardele din municipiul Bistriţa, urmând ca de la ora 18:00, maşinile să fie expuse pe Pietonal, lângă scenă, unde va avea loc și festivitatea de premiere, întrucât publicul va putea vota exemplarul preferat, depunând buletinele de vot în urna din faţa scenei. În urma voturilor, va fi decernat „Premiul publicului bistriţean”.

Activitățile vor continua și pe parcursul zilei de duminică, 2 septembrie, zi pe care șoferii mașinilor de epocă o vor dedica turismului automobilistic, urmând să parcurgă itinerariul Bistrița – Hotel Castel Dracula din Pasul Tihuţa  – Fisherman’s Resort, Colibița.

Evenimentul face parte din manifestările prilejuite de ediția 2018 a Târgului Mare al Bistriței.

Sursa foto: www.metropotam.ro