Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Prahova au depistat un șofer din Bistrița-Năsăud care efectua transport ilegal de persoane.

Pe DN1 a fost depistat un bărbat din judeţul Bistriţa Năsăud, în timp ce efectua transport public ilegal de persoane, contra cost, pe ruta Braşov-Bucureşti. În autovehicul său au fost identificaţi cinci pasageri, care îi achitaseră deja câte 100 de lei”, arată Inspectoratul de Poliție al județului Prahova.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 1.000 lei, în acelaşi timp fiindu-i suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pentru 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Astfel de acțiuni pentru depistarea transportatorulor ilegali de persoane sunt efectuate de polițiștii din toată țara, după ce ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a cerut Poliției Române să demareze acțiuni în acest sens. În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, sunt angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.