Șase tineri din Prundu Bârgăului și Ilva Mică sunt cercetați de polițiști, după ce au fost identificați ca fiind autorii unor furturi de combustibil din rezervoarele unor autoutilitare și utilaje, parcate pe raza unor localități de pe Valea Bârgăului. Ca să poată acționa, tinerii au închiriat mai multe autoturisme pe care le-au folosit în activitatea infracțională. Cinci dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, doi fiind arestați preventiv. 

 

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate în mai multe dosare penale de furt de combustibil, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au documentat, miercuri, activitatea infracțională a șase persoane, bănuite de comiterea faptelor.

Este vorba despre patru tineri cu vârste cuprinse între 18-20 de ani, din Prundu Bârgăului și doi tineri, ambii de 20 de ani, din Ilva Mică. Cinci dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că tinerii ar închiriat autoturisme pe care ulterior le-ar fi folosit pentru a sustrage combustibil din rezervoarele unor autoutilitare și utilaje, parcate pe raza localităților Susenii Bârgăului, Colibița și Bistrița Bârgăului. Cinci dintre furturi au fost comise în perioada februarie-martie 2021 și unul în octombrie 2020, fiind sustrași în total aproximativ 620 de litri de combustibil.

Doi dintre tinerii bănuiți de furturi, ambii din Prundu Bârgăului, sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și sub influența unor substanțe psihoactive. Aceștia au fost prezentați Judecătoriei Bistrița care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările continuă de către Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea documentării întregii activități infracționale a acestora și recuperării în totalitate a prejudiciului.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud