Scandal între Vitalia și Supercom! Accesul operatorului de colectare a deșeurilor din Bistrița-Năsăud are interzis la groapa de la Tărpiu

Compania Vitalia, operatorul Depozitului ecologic de la Tărpiu, a decis, joi dimineața, de a nu mai permite accesul mașinilor Supercom, operatorul de colectare a deșeurilor de pe raza județului Bistrița-Năsăud, în incinta depozitului. Decizia ar veni ca urmare a unei restanțe de plată pe care ar avea-o Supercom către Vitalia.

 

Operatorul gropii de gunoi de la Tărpiu a blocat, joi dimineața, accesul mașinilor Supercom în incinta depozitului.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, decizia este legată de un conflict de natură economică dintre cele două companii. Concret, Vitalia susține că cei de la Supercom i-ar datora de mai bine de o lună și jumătate circa 60.000 lei. Drept urmare, până la remedierea situației, Vitalia a interzis accesul la groapa de gunoi a mașinilor Supercom.

Sunt două firme private care nu se înțeleg cu privire la respectarea clauzelor contractuale. Unii spun că au plătit, ceilalți spun că nu au primit banii în cont. Evident că eu, ca instituție, nu pot să intervin între două firme private și să îi spun uneia deschide poarta și lucrează pe gratis. Totuși, am chemat la mine ambele părți pentru o discuție pe această temă și le-am spus că în termen de o oră să îmi facă dovada fiecare că au dreptate în ceea ce spun, în sensul că o parte a plătit, iar cealaltă parte a încasat„, a declarat Ioan Țintean.

Totodată, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud afirmă că cele două companii susțin aspecte contradictorii.

Contractul spune că dacă ai datorii, în 45 de zile trebuie să ți le plătești. Vitalia spune că datoriile sunt deja mai vechi de 50 de zile și cei de la Supercom nu și le-ar fi plătit. Practic, potrivit contractului, Supercom-ul trebuie să plătească în termen de 45 de zile facturile pe care Vitalia le trimite pentru că se depozitează gunoiul la depozitul de la Tărpiu. Ei bine, acum să vedem … Eu i-am trimis acasă, să vină cu dovezi că fiecare are dreptate în ceea ce invocă” , a precizat Ioan Țintean.

În opinia vicepreședintelui Țintean situația va fi remediată curând.

„Eu cred că se vor deschide porțile centrului. Se invoca și faptul că nu a fost semnat contractul pe noua formulă de după data de 4 martie, dar asta nu mai este treaba mea. E între ei și ei trebuie să ajungă la o înțelegere. Singura dreptate pe care ar putea să o aibă Vitalia este cea legată de neîncasarea facturilor, restul nu stă în picioare, a afirmat Ioan Țintean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.