Schimbare la șefia Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistrița-Năsăud! Camelia Ilișuan, instalată în funcția de conducere a instituției de PSD încă din 2012, a fost înlocuită, marți, de liberala Doina Sigmirean Pop, care până acum ocupa o funcție de șef serviciu Inspecție Socială la Agenția Județeană de Prestații și Inspecție Socială (AJPIS) Bistrița-Năsăud. 

 

Doina Sigmirean Pop este noul director general al CJAS Bistriţa-Năsăud, aceasta înlocuind-o pe Camelia Ilişuan – economist de profesie, după ce guvernul liberal a schimbat, prin hotărâre de guvern, statutul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Până la organizarea concursurilor pentru posturile de conducere, Sigmirean asigură conducerea interimară.

 

„Astăzi (n. r. – ieri 19 mai) a intrat în vigoare HG nr.338/2020 privind modificarea Statutului CNAS care, printre altele modifică și denumirea managerului CAS județene, respectiv nu se va mai denumi Președinte-director general ci Director general. De asemenea s-au modificat și indicatorii de referință care fac obiectul Contractului de management. Ca urmare, începând cu astăzi au încetat contractele de management ale tuturor Președinților-directori generali din țară.

Începând de astăzi nu voi mai fi conducătorul CAS BN, fiind numit un alt conducator interimar până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului”, a scris Camelia Ilișuan pe contul său de Facebook.

 

Doina Sigmirean Pop, care a absolvit Facultatea de Chimie Industrială Iași și, ulterior, Facultatea de Drept, vine la șefia CJAS de pe funcția de șef Serviciu la AJPIS, instituție pe care a și condus-o în perioada iunie 2010  – decembrie 2013, pe atunci ea fiind membru PDL. Până să ajungă director executiv al AJPIS în 2010, Doina Sigmirean a a fost directorul Școlii Generale Dorolea (sat aparținător comunei Livezile), începând cu 2004.