În județul Bistrița-Năsăud sunt 40 de școli care nu au apă curentă, iar la toaletă se duc în fundul curții. Printre astfel de unități școlare se regăsește și cea din Slătinița, localitate componentă municipiului Bistrița. Subiectul a ajuns în ședința Consiliului Local Bistrița, care a avut loc joi. După ce delegatul sătesc din Slătinița i-a semnalat problema primarului Ovidiu Crețu, acesta a dat un răspuns surprinzător și practic i-a trimis pe copii la… oliță.

 

Lipsa apei curente și a toaletelor de la școala din Slătinița nu este una nouă, problema fiind de ani de zile. Primăria s-a făcut însă că nu știe și nu vede.

În localitatea aparținătoare a municipiului Bistrița, 45 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani frecventează grădinița și școala primară, care funcționează în doar două săli de clasă.

 

Cei mici nu au apă curentă  și sunt nevoiți să se spele cu apă depozitată într-un bidon. Totodată, pentru nevoile fiziologice, cei mici trebuie să folosească WC-urile din fundul curții.

Joi, în ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița, delegatul sătesc din Slătinița, Maftei Pop, a redus subiectul în atenția municipalității. Acesta a solicitat primarului Ovidiu Crețu să repartizeze, măcar, două toalete ecologice la școala din localitatea componentă.

Replica primarului nu s-a lăsat așteptată.

Nu au apă nici acasă copiii ăia, că nu este în toată localitatea. Asta e situația. Putem să ducem acolo toalete ecologice, dar astea nu o să facă față. Sigur că, la grădiniță, știm mulți că și aici în Bistrița sunt copiii cu olița„, a spus Ovidiu Crețu.