România a câştigat Grupa D a Campionatului European din Franţa, după o seară senzațională și un meci extrem de bun în compania Norvegiei.

Nordicele au fost învinse din nou după 18 ani la un turneu final. Tricolorele s-au impus cu 31-23 în faţa campioanei Europei.

Jucătoare a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, Valentina Ardean Elisei a marcat un gol, în minutul 20.

România, Germania și Norvegia se deplasează la Nancy, acolo unde vor disputa meciurile din grupele principale. Handbalistele din România vor juca duminică în compania Olandei, marți vor întâlni Spania (cu Almudena Rodriguez și Paula Garcia Avila în teren) și miercuri Ungaria.

PROGRAMUL ROMÂNIEI DIN GRUPA PRINCIPALĂ:

  • România – Olanda, 9 decembrie, ora 19:00;
  • România – Spania, 11 decembrie, 19:00;
  • România – Ungaria, 12 decembrie, ora 19:00.

Reamintim că patru jucătoare ale CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud au fost convocate de tehnicienii Martin Ambros și Horațiu Pașca în vederea participării la Campionatul European din Franța din perioada 30 noiembrie – 16 decembrie.

Valentina Ardean Elisei, Laura Pristăvița, Daniela Rațiu și Nicoleta Dincă reprezintă Bistrița la lot. Handbalistele Gloriei 2018 s-au alăturat altor 24 de jucătoare care reprezintă România la această importantă competiție handbalistică.