Secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, critică în termeni duri prestația premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Agriculturii Petre Daea cu privire la criza generată de pesta porcină și le cere acestora să demisioneze.

 

Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a scris într-o postare pe contul său de Facebook, că autoritățile române sunt foarte pasive la fenomenul pestei porcine, deși boala continuă să lovească cu putere fermele și gospodăriile din România.

Premierul Dăncilă nu pare afectat de fenomen, iar ministrul agriculturii este dispărut din spațiul public.

Cred că toți românii afectați direct de această nenorocire trebuie să știe exact ce se întâmplă în fiecare moment, domnilor guvernanți! Nu vă puteți ascunde„, a mai scris Robert Sighiartău.

Totodată, secretarul general al PNL avertizează că în curând importurile de carne de porc vor exploda, asta în condițiile în care deja acest produs este adus în țară la scară industrială.

Este inacceptabil că toată administrația PSD privește detașată la ce se întâmplă. Sute de mii de porci sunt sacrificați, în condițiile în care carnea de porc este produsul pe care România îl importă la scară industrială. România cumpără carne de porc de jumătate de miliard de euro pe an. În aceste condiții, importurile vor exploda, însă guvernanții nu arată îngrijorare„, a scris Sighiartău.

Potrivit acestuia, boala putea fi evitată, însă Guvernul nu a întreprins nicio măsură. În acest context, deputatul bistrițean cere premierului Viorica Dăncilă, cât și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să demisioneze.

Această boală abătută asupra noastră putea fi evitată, însă Guvernul n-a reacționat la momentul potrivit. A venit vremea să dați socoteală, doamna Dăncilă! E timpul să vă dați demisia, domnule ministru al Agriculturii!„, a conchis deputatul bistrițean.