Secția TBC din Bistrița va fi reabilitată termic! Circa 800.000 euro vor fi pompați aici

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a semnat, joi, contractul de finanţare pentru proiectul ”Creștere a eficienței energetice” pentru secția externă TBC (Pneumoftiziologie) a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Valoarea totală a proiectului se cifrează la aproximativ 800.000 euro.

 

Clădirea care adăpostește secția TBC a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, va fi reabilitată termic cu bani europeni.

Joi, la sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a fost semnat contractul de finanțare a proiectului, care este în valoare totală de 3, 9 milioane lei (800.000 euro). Contribuția proprie a județului Bistrița-Năsăud, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, se cifrează la  aproximativ 900.000 lei.

Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 3.1, Operaţiunea B, Clădiri publice.

Proiectul vizează în principal creșterea eficienței energetice a imobilului, dar vor fi realizate și lucrări de reabilitare și modernizare.
Astfel, lucrările de intervenţie care vor fi realizate vizează în principal reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; reabilitarea/modernizarea instalaţiei de iluminat în clădiri; demontarea instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent pe faţadele/terasa clădirii, precum şi montarea/remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenţie; refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie; repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminării infiltraţiilor la infrastructura clădirii; reparaţii/consolidare a clădirii, acolo unde este cazul; procurarea şi montarea lifturilor în cadrul unei clădiri prevăzute din proiectare cu lifturi; reabilitarea/modernizarea instalaţiei electrice, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate; înlocuire a tâmplăriei interioare (uși de acces și ferestre) şi modernizare a instalației de paratrăznet.

Secția externă Pneumoftiziologie are în dotare 90 de paturi, din care 70 sunt dedicate compartimentului TBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.