La Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a fost semnat, marți, un contract în valoare de 1,6 milioane euro pentru reabilitarea termică și modernizare a secțiilor externe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, situate pe str. Alba-Iulia, proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Lucrările trebuie să fie finalizate în termen de 20 de luni, însă șeful administrației județene, Emil Radu Moldovan, a solicitat executantului ca perioada să fie una mai scurtă.

 

 

Cunoscut de bistrițeni drept Spitalul de boli infecțioase, în clădirea de pe str. Alba-Iulia din Bistrița funcționează mai multe secții: boli infecțioase, dermatovenerologie, oncologie, recuperare medicină fizică, balneologie și radiologie.

Imobilul va intra în reabilitare termică și modernizare, iar peste 20 de luni ar trebui ca lucrările să fie finalizate. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a solicitat însă executantului ca termenul să fie mai scurt.

Valoarea investiției este de 7,5 milioane lei, aproximativ 1,6 milioane de euro. Durata contractului este de 20 de luni din care două luni partea de proiectare și 18 pentru execuție. Sper, în urma discuţiilor pe care le-am avut, să găsim o soluţie prin care să finalizăm mai repede aceste lucrări, ţinând cont că secţiile vor funcţiona în paralel. Colegii mei de la spital vor vedea, împreună cu constructorul, cum putem să reducem disconfortul care va fi creat de această modernizare„, a explicat marți, într-o conferință de presă, Emil Radu Moldovan.

Contractul a fost atribuit asocierii de firme Inst-Nistor SRL Bistrița (lider de asociere) și Kes Business SRL Bistrița.

Astfel, la secția de pe str. Alba-Iulia vor avea loc lucrări de consolidare, reparare și restaurare a elementelor de structură ale clădirilor, reabilitare termică integrală a fațadelor, planșeelor și a interioarelor, refacere integrală a instalațiilor electrice, sanitare și termice și de înlocuire a tâmplăriei interioare.

 

Președintele Emil radu Moldovan a mai precizat că procedurile pentru atribuirea contractului pentru reabilitarea secției TBC, situată pe str. Ghinzii din Bistrița, se află pe ultima sută de metri. În acest caz, contractul de finanțare este în valoare de 800.000 de euro și vizează lucrări de anvelopare termică, dar și modernizare a secției.