Un bărbat din Bistrița-Năsăud, șef de district la un ocol silvic, a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore și este cercetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița pentru instigare la delapidare. Procurorii au decis să îl pună sub control judiciar. În același dosar mai sunt anchetați un pădurar și administratorul unei firme din Bistrița.

 

Trei bărbați din Bistrița-Năsăud sunt cercetați într-un dosar penal instrumentat de polițiștii de la Delicte Silvice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. Miercuri, unul dintre aceștia a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la infracțiunea de delapidare.

La data de 10 iulie a.c., polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au dispus reținerea pentru 24 de ore față de un bărbat de 50 de ani, din Cetate. Bărbatul este cercetat pentru instigare la delapidare, într-un dosar sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița„, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Din investigațiile efectuate de polițiști a reieșit faptul că, bărbatul de 50 de ani, care este șef de district la un ocol silvic, l-ar fi instigat pe un pădurar din cadrul aceluiași ocol să își însușească  cantitatea de 4,776 m.c. lemn rotund de esență gorun, aflată în gestiunea sa și apoi să i-o remită lui. Valoarea prejudiciului cauzat proprietarului fondului forestier este de 3.820,8 lei.

După însușirea materialului lemnos, șeful de district l-ar fi comercializat unei firme de prelucrare a lemnului. Administratorul respectivei societăți, un bărbat de 62 de ani din Bistrița, ar fi întocmit în fals documente de transport pentru a crea o aparență de legalitate privind proveniența materialului lemnos.

Bărbatul de 50 de ani a fost prezentat parchetului, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar cercetările sunt continuate de polițiștii de la Delicte Silvice pentru delapidare, instigare și complicitate la infracțiunea de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.