Serbările Bistriței Medievale revin după o pauză de 6 ani! Vezi programul

0
1

Serbările Bistriței Medievale revin în 2023 după o pauză de 6 ani și își propun să confere produsului cultural anvergura și prestigiul de eveniment emblematic al municipiului, câstigate prin cele XI ediții desfășurate în perioada 2007-2017, contribuind astfel la diversificarea actului cultural și la consolidarea imaginii municipiului Bistrița ca parte a patrimoniului cultural medieval transilvănean.

 

Conceptul ediției de vară 2023 este unul complex, dinamic, interactiv și inedit, punând în scenă elemente de noutate cum ar fi reconstituiri istorice cu cavaleri, vânători de comori sau tururi ghidate, activități interactive și creative care transformă publicul din spectator în performer.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri 23 iunie la Biserica Evanghelică în cadrul unui spectacol extraordinar incluzând concertul trupei Bakchus din Cehia și momente de reconstituire istorică – jurământul Gărzii Cetății.

Pe parcursul zilei de 24 iunie publicul larg va putea participa la concerte de muzică medievală – renascentistă (sec. XII-XVI) cu trupele Bakchus și Peregrinii; teatru medieval de tip commedia dell’arte cu grupul Skepsis; reconstituiri istorice oferite de asociațiile Terra Ultrasilvana, Străjerii Cetății Bistrița, Cancelaria Voievodului Transilvaniei și arcașii Rangers of the North; dansuri medievale cu grupul Nosa; animație specifică; spectacole cu teatrul de păpuși Funny Art; animație cu foc marca SiriuS; vânători de comori (Treasure hunt), târg de meșteșuguri vii cu ateliere meșteșugărești și creative realizat în parteneriat cu Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, tururi ghidate cu participarea voluntarilor și cu sprijinul partenerului Facultatea de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul extensiei Bistrița a Universității Babeș-Bolyai.

 

Program detaliat pe: www.bistritamedievala.ro

 

 

Imagine

 

Serbările Bistriței Medievale 2023 sunt organizate de Asociația Culturală Bistrița Medievală, proiect finanțat nerambursabil din bugetul local al Municipiului Bistrița pe anul 2023.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.