Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud recrutează voluntari

Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud va derula, în luna martie, o nouă campanie de recrutare de voluntari, fiind un bun prilej pentru absolvenții unei școli sanitare sau a unui curs de prim ajutor de a pune în practică cele învățate.  

Absolvenții de școli postliceale sanitare sau cei care au urmat cursuri de prim ajutor pot deveni voluntari în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Bistrița-Năsăud. Instituția organizează o nouă sesiune de recrutare, iar dosarele se depun în perioada 4 – 11 martie, în intervalul orar 8:00 – 14:00.

Dosarele persoanelor interesate trebuie să conțină:

  • Copie Carte de Identitate;
  • Copie diplomă de Prim Ajutor sau copie diplomă de absolvire a unei Școli Sanitare Postliceale;
  • Adeverință de la medicul de familie pe care să scrie ”Apt pentru voluntariat la Ambulanță”.

După afișarea rezultatelor, voluntarii acceptați vor urma o sesiunea de pregătire specifică, derulată de SAJ BN prin formatorii proprii, ulterior urmând să aibă loc o testare finală. Doar cei care vor obține note peste 8 se vor putea implica activ în viața comunității, însoțind personalul SAJ BN în acțiunile din teren.

Înscrierile se încheie la data de 11 martie, iar cei care, în final, vor fi selectați pentru a face parte din Departamentul de Voluntari al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud vor putea să învețe această meserie de la profesioniști. În prezent există aproximativ 150 de voluntari activi înregistrați în evidențele SAJ B-N.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.