Secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, a reacționat dur după declarațiile lansate în spațiul public de consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov. Acesta spune că Vâlcov ar trebui demis de îndată.

PSD a ajuns să publice fișe medicale ale oamenilor, ale românilor, fie ei persoane publice sau din societatea civilă. Ce a făcut Darius Vâlcov este revoltător și azi ar trebui demis de îndată. PSD duce lupta politică la un alt nivel. La cel mai de jos posibil” a afirmat Robert Sighiartău.

Liberalul bistrițean contestă și modul în care Vâlcov a intrat în posesia fișei medicale. ”Pe de altă parte, nu trebuie lăsat în plan secund faptul că el nu trebuia să poată intra în posesia unui astfel de document. Vedem cât de mult vulnerabilizează PSD-ul funcția publică și instituțiile statului. Lucrurile nu pot rămâne așa. E prea mult. Acești oameni nu mai pot reprezenta țara. Această miliție vrea să ne inhibe și să ne reducă la tăcere prin tehnicile învățate de la înaintașii lor comuniști. Trebuie să le răspundem cu fermitate, iar funcționarii trebuie să le refuze ordinele de partid pe care le dau acești iresponsabili” a mai completat secetarul general al PNL.

Reamintim că Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de pe o rețea de socializare o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar, conform căreia ar avea tulburări de personalitate, numindu-l „sandilău” pe cel în cauză. „Ce avem noi aici? Sandilău cu acte-n regulă”, a scris Vâlcov. Însă, postarea a dispărut la scurt timp, ulterior consilierul premierului scriind că aceasta i-a fost ştearsă şi ataşând un clip video care sugerează ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România ar fi organizaţii naziste.

Sandu Matei, protestatarul a cărui fişă medicală a fost publicată pe Facebook de Darius Vâlcov, a reacționat imediat la gestul consilierului premierului şi anunţă că îl va acţiona pe acesta în instanţă.