Sancțiuni în valoare de peste 11.000 de lei, aplicate de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în urma acțiunilor desfășurate, săptămâna aceasta, în domeniul verificării sistemelor de securitate.

 

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică –  Compartimentul Sisteme de Securitate, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi, Secției 7 de Poliție Rurală Sângeorz-Băi și a Secției 6 de Poliție Rurală Năsăud au efectuat, în perioada 10-11 decembrie, verificări în domeniul sistemelor de securitate, pe raza de competență.

Activitățile au vizat obiective care operează cu valori, respectiv unităţi şi instituţii de interes public, societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet și unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii, unități poștale, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar și alte categorii de unităţi.

În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, toate conform normelor legale în domeniu, în valoare totală de 11.200 lei.

Poliţiştii avertizează că vor continua și în perioada următoare acţiunile pentru verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate.