SJU Bistrița vrea să achiziționeze un sistem pentru diagnosticarea rapidă a CoVID-19! Investiția s-ar ridica la peste 100.000 de euro

0
3

Peste 100.000 de euro vor fi cheltuiți de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița pentru achiziționarea unui sistem complex destinat diagnosticării rapide a infecției cu noul coronavirus – COVID-19. Decizia a fost luată joi, în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

 

Direcția de Sănătate Publică, Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au identificat o nouă măsură de preîntâmpinare a extinderii epidemiei de coronavirus CoVid-19. Astfel, din bugetul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, va fi achiziționat un echipament Real-Time PCR. Prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de azi, 12 martie, este deschisă calea scurtării timpilor de analiză și diagnostic la nivel de județ„, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Din componenta sistemului vor face parte:

 – Sistem destinat amplificării și detecției Real-Time PCR;

 – Sistem automat de extracție acizi nucleici;

 – Kit extracție RT PCR (5 buc);

 – Kit extracție acizi nucleici;

 – Mașină de făcut fulgi de gheață (2 buc);

 – Hotă PCR (2 buc);

 – Centrifugă Mini Spin (2 buc);

 – Multi Vortex (2 buc);

 – Ultracongelator (-80 grade Celsius – 2 buc);

 – Combină frigorifică (2 buc);

 – Set pipete automate (2×5 buc).

Echipamentul medical este destinat diagnosticării rapide a infecţiilor cu coronavirus, urmând ca probele de la suspecţii de coronavirus să fie analizate în doar câteva ore, prin procedura Real Time – PCR.

Dacă se va reuși achiziționarea sistemului în cel mai scurt timp, în incinta Secției de Boli Infecțioase de pe str. Alba Iulia va fi amenajat un laborator în care acesta va funcționa.

În acest moment, la nivelul județului Bistrița-Năsăud nu sunt cazuri confirmate de Coronavirus (Covid-19). La ora 17:00, 28 de persoane se aflau în carantină și alte 83 erau în izolare la domicliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.