Sorin Hangan: ”Hai să respectăm părerea cetățeanului!”

 

Liberalul Sorin Hangan lansează o provocare pentru viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, candidatul din partea PSD pentru fotoliul de primar, dar și pentru consilierii locali din partea PSD și chiar pentru primarul Ovidiu Crețu. 

Președintele organizației municipale a PNL le cere social democraților din Consiliul Local Bistrița să consulte cetățenii pentru a afla direct de la ei care sunt prioritățile orașului. 

Îi propun lui Cristi Niculae, declaratul candidat al PSD la primărie, dar și consilierilor locali PSD-ALDE, un test cetățenesc: SĂ ÎNTREBĂM LOCUITORII BISTRIȚEI, adică pe votanții din decembrie 2016 și din 26 mai 2019 CARE SUNT PRIORITĂȚILE ORAȘULUI. Luăm în calcul ideea că primarul, viceprimarul și consilierii sunt plătiți din banii cetățenilor, iar firesc și de bun-simț ar fi să-i întrebăm pe cetățeni ce doleanțe au. Oare vor asfaltarea străzilor din oraș sau Dracula Land în Wonderland? Oare vor cumva apă și canalizare în cartierele mărginașe, canalizare pluvială pe strada Mihai Viteazul sau alte bazaconii votate de majoritatea PSD-ALDE în Consiliul Local? Haideți, domnilor din PSD-ALDE să ascultăm cetățenii! Să facem un test cu sprijinul presei locale, un fel de referendum la care să nu se angreneze cine știe ce energii financiare, dar care să ne lămurească definitiv asupra ceea ce este primordial pentru oraș”, a scris liberalul Sorin Hangan, într-o postare pe pagina personală de pe o rețea de socializare.

Președintele organizației municipale a PNL lansează chiar și o variantă privind modul în care ar putea fi consultați cetățenii.

Sau poate doriți ca acest test democratic să fie făcut pe site-ul primăriei iar oamenii să se legitimeze exact ca la vot. Cu nume, prenume, buletin. Presa locală să fie martorul acestui demers democratic. Acest test, această formă de democrație primară, ar fi o dovadă că dumneavoastră nu greșiți politica administrativă pentru că, să fim sinceri, cetățeanul cu siguranță nu greșește. Pentru că sunt banii lui! Acest test nu are nimic de-a face cu vreo campanie electorală. Vreau doar, ca simplu cetățean, ca orașul în care trăiesc să nu se scufunde administrativ până la alegerile din 2020. Și nu sunt singurul. Aveți curaj, domnule viceprimar? Domnilor consilieri PSD-ALDE? Sau faceți doar ce vă taie capul așa cum a făcut primarul Crețu timp de 11 ani? Hai să respectăm părerea cetățeanului. Puteți? Sincer, mă îndoiesc”, a mai precizat Hangan.

În opinia liberalului, ”votul din 26 mai 2019 legitimează faptul că lumea s-a săturat de minciunile și matrapazlâcurile PSD, iar scorul de 15 la sută obținut de social-democrați în municipiul Bistrița, ar trebui să reprezinte un reper al rupturii civice dintre cetățean și administrația locală”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.