Consilierul local Sorin Hangan s-a arătat revoltat de faptul că administrația locală din Bistrița a arătat indiferență față de o propunere de a iniția un sondaj de opinie prin intermediul căruia bistrițenii să își exprime doleanțele. Sorin Hangan nu se lasă și spune că liberalii bistrițeni lansează un astfel de sondaj în spațiul public chiar dacă nu au sprijinul Primăriei Bistrița.

”Pe 24 iunie și 1 iulie am inițiat o provocare administrației locale. Am solicitat primarului, viceprimarului și consilierilor locali lansarea unui sondaj pe site-ul Primăriei Bistrița, dar și în presa locală, prin care cetățenii să-și exprime doleanțele. La urma urmei, acest demers este unul firesc dacă avem în vedere că bistrițenii plătesc pentru o administrație a cărui activitate ar trebui să le asigure confortul. Asupra sondajului respectiv urma să ne sfătuim toți consilierii locali, întrebările fiind de natură să lămurească odată pentru totdeauna ”CE ÎȘI DORESC CETĂȚENII””, a declarat consilierul Sorin Hangan, într-o conferință de presă.

În opinia liberalului din Consiliul Local Bistrița, sondaje de acest fel nu sunt o noutate în materie de administrație publică, ele fiind folosite de mult timp în diferite orașe ale Uniunii Europene, inclusiv în municipiul Cluj-Napoca,  oraș care a demarat un astfel de sondaj, dar sub forma unor propuneri, concursuri de proiecte sau inițiative  care să asigure comunicarea dintre administrația locală și cetățeni.

Liberalul s-a arătat dezamăgit de faptul că administrația locală din Bistrița a tratat cu indiferență o astfel de propunere, motiv pentru care sondajul va fi lansat în spațiul public de echipa PNL Bistrița.

Ideea de a iniția un sondaj pe site-ul Primăriei cu tema „Ce-și doresc cetățenii” s-a lovit de indiferența administrației PSD a orașului. Această idee nu a avut ecou printre cei ce conduc administrația Bistriței. Procedează la fel ca și până acum: ingoră. Totul” Ca și cum viitorul acestui oraș le aparține. După aproape două luni de așteptare a unui răspuns din partea primarului, viceprimarului și a consilierilor locali PSD-ALDE, iată că demarăm acest sondaj fără sprijinul acestora. Un oraș nu poate fi condus fără sprijinul și participarea cetățenilor. Întotdeauna cetățenii știu cel mai bine unde, ce s-a greșit și ce trebuie făcut. Orice viziune administrativă are ca piatră de temelie PĂREREA CETĂȚEANULUI”, mai spune Sorin Hangan.

Potrivit liberalilor, prin participarea la acest sondaj, fie el și online, cetățenii au ocazia să își exprime părerea și să arate că orașul este al lor.

Puteți participa la sondaj AICI.