Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud anunță că ”grupul de firme Queralt (Fruits Queralt) din provincia Lleida este format din mai multe ferme al căror obiect de activitate este producerea şi comercializeaza fructelor. Sunt solicitate persoane apte pentru muncă care vor lucra în câmp (la cules de fructe, la curăţat pomi) sau în fabrică (la aranjarea fructelor în lăzi şi caserole)”.

Angajatorii spanioli caută o sută de femei pentru munca în câmp şi ambalat în depozit și 50 de bărbaţi pentru munca în câmp, din care: 1 şofer autobuz pentru transportul lucrătorilor la locul de muncă (categoria D+atestat), doi şoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C+E şi atestat) şi doi tractorişti. 

Salariul oferit este de 6,25 euro brut/oră (pentru munca în câmp) şi 5,96 euro brut/oră (pentru munca în fabrică).

Contractul de muncă va fi încheiat în perioada aprilie – septembrie 2019 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie. 

Transportul dus-întors Spania va fi plătit de către muncitor. Pentru locuinţă (utilităţi) şi alte cheltuieli se reţine 10% din salariu în primul an şi în al doilea an 5% din salariu. Locuinţele au zonă comună de spălătorie şi bucătării. Contractul de muncă se va semna în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială – obţinere NIE).

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie 2019. Locația și data selecției vor fi comunicate la o dată ulterioară.

Alte 50 de locuri de muncă sunt disponibile la o altă firmă din regiunea Huelva, tot Spania

Firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva, Spania oferă 50 locuri de muncă în agricultură la recoltare fructelor: căpșuni, nectarine, afine.

Și în acest caz, muncitorii vor lucra în câmp, la culesul fructelor (căpșuni, nectarine, afine, etc), iar programul de lucru va fi între 08:00 – 15:00, cu pauză de masă de o jumătate de oră.

Salariu oferit este de 38 euro net net/zi. Se oferă și beneficii și alte condiții: cazare contracost: 40 euro/luna; transportul (dus) va fi plătit de lucrător, iar transportul (de reîntoarcere) va fi plătit de companie (la terminarea contractului)

Durată contractului va fi în perioada 20 februarie 2019 – 20 iunie 2019. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20.02.2019.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Bistriţa – Năsăud, interesate de această ofertă, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud, din Bistriţa, strada Gării, nr.2 – 4, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate.

Reprezentanții AJOFM Bistrița-Năsăud informează că ”înscrierea în baza de date pentru muncă în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: copie CI/BI, CV EUROPASS în limba română și o adeverință medicală, cu mentiunea „apt pentru muncă””.