Secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, a anunțat, miercuri, că Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița a primit o donație în valoare de un milion de lei din partea Nuclearelectrica, companie care se află în subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea de paturi și saltele.

 

„Am reușit să aducem 1.000.000 de lei în Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud pentru dotarea cu paturi și saltele pentru buna funcționare a spitalului în perioada următoare.

Vreau să mulțumesc Guvernului, Ministerului Economiei și în mod special Companiei Nuclearelectrica pentru această donație.

Împreună cu managerul spitalului, domnul Gabriel Lazany, am convenit să purtăm un dialog constant și să intervenim atunci când este necesar. Activitatea de aici este în parametri buni și sperăm ca lucrurile să evolueze pozitiv în privința pandemiei.

În ceea ce mă privește, voi fi permanent conectat la evoluția întregului sistem medical din județ și cred că lucrurile se vor îmbunătăți vizibil atât în privința achiziției de echipamente noi, cât și în ceea ce privește crearea de spații noi modernizate care să susțină în mod performant actul medical.

Le mulțumesc medicilor, asistentelor și tuturor celor implicați în actul medical din județul nostru. Împreună vom trece peste perioadă dificilă”, a scris Robert Sighiartău pe pagina sa de Facebook.

Potrivit managerului SJU Bistrița, Gabriel Lazany, de noile achiziții vor beneficia secțiile din linia întâi CoVid-19, Boli infecțioase și Pneumologie.

„Mulțumiri companiei Nuclearelectrica pentru sponsorizarea de 1.000.000 lei acordată Spitalului Județean de Urgență Bistrița si domnului Robert Sighiartău pentru implicare. Secțiile din linia întâi Covid-19, Boli infecțioase și Pneumologie vor fi în curând dotate cu noi paturi de spital, noptiere cu facilități de servire a mesei la pat și saltele impermeabile”, a scris Gabriel Lazany, pe pagina sa de Facebook.