Cu toate că mercurul din termometre a urcat considerabil în ultimele zile, înregistrându-se chiar temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius, bistrițenii nu au unde să își petreacă timpul liber și să se răcorească, asta deoarece Ștrandul Municipal, singurul administrat de Primăria Bistrița, nu a fost încă deschis. Lucrările de reparații și întreținere nu s-au încheiat, iar administrația locală estimează că acesta va fi deschis abia la începutul lunii viitoare. În schimb, la circa 30 de km de Bistrița, Complexul balnear Băile Figa este deschis și gata să primească turiștii. 

 

”Deocamdată se desfășoară lucrările de reparații și întreținere la Ștrandul Codrișor, lucrări pe care le execută firma care a realizat această lucrare în urmă cu doi ani. Fiind vorba despre o lucrare în garanție, compania are obligația să remedieze eventualele probleme. Estimăm că ștrandul să va deschide în jurul datei de 1 iulie, asta dacă și condițiile meteo sunt favorabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

În ceea ce privește tarifele va vor fi percepute anul acesta, ele rămân neschimbate față de cele din anii precedenți, adică 6 lei pentru adulți și 3 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Între anii 2015 – 2017,Ștrandul Codrișor a fost închis pentru efectuatea unor lucrări de modernizare. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ un milion de euro. Pe lângă cele trei bazine care au fost modernizate (unul mare de dimensiuni olimpice și două mici destinate copiilor), baza de agrement a fost dotată și cu un spațiu de joacă pentru copii, un loc de picnic și un teren de baschet. După aceste investiții, ștrandul a fost redeschis în luna august a anului 2017.

În anul 2018, acesta a fost deschis la data de 6 iunie, funcționând de marți până duminică între orele 09:00 – 20:00. În fiecare zi de luni, ștrandul era închis pentru igienizare.

În schimb, la o distanță de aproximativ 30 de km de municipiul Bistrița se află Băile Figa, complex balnear aflat în administrarea Primăriei Beclean. Acesta este și locul unde anual, circa 200.000 de turiști aleg să își petreacă timpul liber. Sezonul estival la Complexul Băile Figa a fost deschis oficial la data de 8 iunie.

 

Complexul balnear fost inaugurat în iulie 2010, iar în toți acești ani de când funcționează, circa 1,6 milioane de turiști i-au trecut pragul.

Stațiunea se întinde pe 15 hectare și este așezată într-o depresiune înconjurată de păduri, la doar 3 km de orașul Beclean.

FOTO: www.bailefiga.com