Primăria municipiului Bistrița a cuprins în programul de asfaltare din acest an mai multe străzi din zona centrală a orașului. Potrivit viceprimarului Cristian Niculae, covorul asfaltic de pe 11 străzi a fost reabilitat. 

”Prin asfaltarea străzii Ecaterina Teodoroiu din aceste zile, coroborată cu asfaltările de pe străzile Zorilor, Vasile Alecsandri, Constantin Dobrogeanu Gherea, Dogarilor, Nicolae Titulescu, George Coșbuc, Mihail Kogălniceanu, Ion Luca Caragiale, Barbu Stefanescu Delavrancea și a străzii Lupeni am reușit reabilitarea infrastructurii rutiere în zona centrului vechi al orașului. Aceste străzi sunt aglomerate ca și trafic, aveau asfaltul îmbătrânit, prezentau numeroase denivelări și petice, necesitând lucrări urgente de reabilitare”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae. 

În programul privind reabilitarea din bordură în bordură a mai multor străzi au fost cuprinse și câteva artere pe care s-au mai executat lucrări și în anii precedenți. Un asftel fe exemplu este și strada Petre Ispirescu, reprezentanții municipalității explicând de ce totuși au ales să execute lucrări și pe această stradă.

”Referitor la discuțiile apărute în spațiul public despre lucrările de pe strada Petre Ispirescu, revin încă o dată cu explicația: cei de la Delgaz au înlocuit rețeaua veche de gaz de pe această stradă anul trecut – le-am aprobat spargerea străzii doar cu condiția asfaltării ulterioare a întegii benzi rutiere pe care s-a intervenit. Asfaltarea a fost făcută până în axul drumului (nu doar pe suprafața șanțului săpat de cei de la Delgaz). Acum, Primăria Bistrița asfaltează celălalt sens de mers de pe strada Petre Ispirescu pentru că cetățenii orașului nostru merită să aibă cea mai bună infrastructură rutieră”, a mai completat viceprimarul.

Administrașia localăa nunță că în această noapte urmează să fie asfaltată și strada Cuza Vodă.

În plus, anul viitor, Primăria Bistrița intenționează să mai modernizeze alte 50 de străzi din oraș.