Contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul ”Drum de acces și utilități aferente Complexului Sportiv Polivalent Municipiul Bistrița”, care cuprinde inclusiv modernizarea străzilor Valea Ghinzii și Aerodromului a fost semnat luni, 15 iulie, anunță reprezentanții Primăriei Bistrița, ceea ce înseamnă că în scurt timp vor începe și lucrările propriu-zise.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, având valoarea totală de peste 27 de milioane lei și o perioadă de finalizare a lucrărilor de 24 de luni.

Principalele lucrări care se vor realiza în cadrul acestui proiect sunt:

– rețeaua de alimentare cu apă către Complexul Sportiv Polivalent;
– rețeaua de canalizare pe str. Valea Ghinzii până la Complexul Sportiv Polivalent;
– rețea de colectare apă pluvială;
– rețea alimentare energie electrică pentru Complex Sportiv Polivalent;
– asfaltare a străzii Valea Ghinzii și a străzii Aerodromului până în localitatea componentă Unirea și până la Complexul Sportiv Polivalent (cu trotuare pe ambele părți ale străzilor, cu pistă de cicliși cu două sensuri de mers), pe o lungime de 3,2 km;
– iluminat public stradal cu tehnologie LED si cabluri îngropate.

”Mă bucur că vom dezvolta o zona urbană nouă pentru oraș prin proiectul Complexului Sportiv și mă bucur că locuitorii de pe Str. Valea Ghinzii vor fi primi beneficiari ai acestei modernizări”, a declarat viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

Aceste lucrări complexe vor schimba complet aspectul zonei rezidențiale și vor da posibilitatea de extindere în continuare a orașului, într-o zonă unde există foarte multe terenuri proprietate privată pe care se poate construi în viitor, sunt de părere reprezentanții administrației locale.