Bistrițenii vor scoate din buzunare mai puțini bani pentru taxa de salubrizare, după ce în ședința extraordinară a legislativului local de joi, consilierii au votat o propunere a viceprimarului Cristian Niculae care viza subvenționarea acestei taxe. Astfel, în loc de 11,5 lei/persoană/lună, bistrițenii vor plăti 6,6 lei/persoană/lună.

 

În ședința Consiliului Local Bistrița a fost votată subvenția pentru taxa de salubrizare, în așa fel încât bistrițenii să plătească această taxă la fel ca și anul trecut, adică 6,6 lei/persoană/lună. Din păcate, consilierii locali PNL nu au votat subvenționarea taxei de salubrizare, deși președintele lor de partid, Ioan Turc, a declarat în conferință de presă că PNL-ul va vota această propunere. Mulțumesc consilierilor PSD, ALDE și UDMR că au dovedit încă o dată că sunt alături de bistrițeni și au înțeles că atâta timp căt cetățenii orașului nu simt beneficiile proiectului „plătești cât arunci”, nu văd în fapt investițiile pentru implementarea acestui sistem, nu trebuie puși să plătească mai mult pentru deșeuri„, a precizat viceprimarul Cristian Niculae.

Acesta a mai subliniat că lucrul cel mai important este că bistrițenii vor plăti taxa de salubrizare la nivelul celei de anului trecut, adică 6,6 lei/persoană/lună, în loc de 11,5 lei/persoană/lună.

Anterior primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a declarat public că nu este de acord cu subvenționarea acestei taxe, pe motiv că în acest fel s-ar încuraja producerea de deșeuri. Totuși, acesta a ținut să sublinieză că dacă măsura privind subvenționarea taxei va fi votată de consilierii locali, hotărârea va fi dusă la îndeplinire.