Un bărbat din județul Suceava a fost reținuți, vineri, pentru 24 de ore și ulterior pus sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a fost prins transportând ilegal 2400 litri alcool nemarcat și circa 300 kg de cereale, fără a deține documente legale de proveniență. 

 

La finele săptămânii trecute, polițiștii din Bistrița-Năsăud au derulat acțiuni pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, prin efectuarea de controale și verificări de specialitate în trafic în vederea combaterii transportului și comerțului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, vineri, 1 februarie, pe DN 17, prin localitatea Josenii Bîrgăului, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat de 44 ani, și în care se mai afla un tânăr, de 17 ani, amele persoane fiind din județul Suceava.

În urma controlului autoutilitarei, polițiștii au descoperit că suceveanul transporta 2400 litri alcool, în mai multe recipiente, fără a fi marcate. De asemenea, au fost găsite aproximativ 300 kg de produse cerealiere, pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență legală. Astfel, autoutilitara și bunurile aflate în interiorul acesteia au fost indisponibilizate de polițiști.

Cei doi suceveni au fost reținuți pentru 24 ore, iariar sâmbătă, șoferul autoutilitarei a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

În continuare, polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcat sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false  în vederea documentării întregii activități infracționale.