Compania care asigură serviciile de salubrizare pe raza municipiului Bistrița, Supercom SA, a fost sancționată cu amenzi în valoare de aproape 30.000 de lei, a anunțat, miercuri, viceprimarul Cristian Niculae, pe pagina sa de Facebook. „Sancționăm Supercom-ul pentru că nu-și fac treaba bine!”, spune viceprimarul bistrițean.

 

Acum trei săptămâni, am solicitat Supercom-ului măsuri concrete de îmbunătățire a activității de colectare, una dintre ele fiind și curățarea platformelor de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile. Am fost foarte ferm în solicitările mele și le-am solicitat o implicare mai mare și pe zona de măturat stradal și golire a coșurilor de gunoi stradal. Am verificat din nou, în prezența celor de la Supercom în peste 20 de puncte de colectare, modul de implementare a acestor măsuri trasate de mine precum și modul în care-și îndeplinesc obligațiile contractuale„, a explicat viceprimarul Cristian Niculae.

Întrucât a observat „doar o mică îmbunătățire în decursul celor trei săptămâni în activitatea lor, dar nesatisfăcătoare, comparativ cu așteptările cetățenilor„, Cristian Niculae spune că a dispus Poliției Locale sancționarea companiei de salubritate cu o amendă în valoare de 25.000 lei pentru necurățarea platformelor de colectare și cu alți 4.500 lei pentru că în unele zone din oraș coșurile stradale de gunoi nu au fost golite de câteva zile.

Dacă la cererea mea de înlocuire a containerelor negre supraterane de deșeuri menajere deteriorate, au răspuns pozitiv și în câteva zile vin cele 100 de containere, nu pot să zic că nu au mai avut sincope în respectarea programului de ridicare a deșeurilor„, a mai spus Niculae.

Viceprimarul a dat asigurări că va verifica periodic activitatea Supercom, pentru a se asigura că operatorul își îndeplinește obligațiile contractuale conform caietului de sarcini și regulamentului de salubrizare.

Nu îmi face placere să dispun sancțiuni, dar lucrurile trebuie îndreptate în cel mai scurt timp„, a conchis Cristian Niculae.