SURSE: Încă un caz de CoVid-19 în Bistrița-Năsăud! Autoritățile locale sunt mute, vorbesc doar de cei de la Centru! Trunchiat

0
1

Autoritățile locale din Bistrița-Năsăud, dar și din restul județelor din țară, nu mai au voie să comunice numărul persoanelor infectate la nivel local. Pe surse, Bistrița-Năsăud ar mai avea un caz de infectare cu coronavirus, numărul ajungând la 4.

 

Începând cu data de 21.03.2020, nu vom mai comunica informații referitoare la numărul de teste COVID-19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați cu COVID-19.
Orice comunicare cu privire la aspectele menționate anterior se va face DOAR de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
La nivel local, vom transmite în continuare informări legate de
 –  măsuri pentru împiedicarea răspândirii și pentru combaterea CoVid-19
 –  amenajarea de locuri de carantină, fără precizarea locației
 –  primirea de material și echipamente de protecție
 –  despre măsurile de ordine publică
 –  numărul de persoane izolate
 –  numărul de persoane carantinate
Vă mulțumim pentru înțelegere!„, a transmis Instituția Prefectului, sâmbătă.

 

Concret, situația va fi comunicată O SINGURĂ DATĂ PE ZI,  de la București, fără a fi menționate cazurile de infectări pe fiecare județ în parte. 

În Bistrița-Năsăud au fost comunicate oficial până acum 3 cazuri de infectare cu coronavirus, însă sâmbătă jurnaliștii bistrioțeni au aflat, PE SURSE, despre cel de-al patrulea caz. Ar fi vorba despre o femeie din localitatea Salva, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care ar fi fost confirmată pozitiv chiar astăzi. Aceasta ar fi fost transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Problema este alta însă, fiindcă în urmă cu circa o săptămână, femeia s-ar fi simțit puțin rău și s-ar fi prezentat la Centrul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Năsăud, cu dureri abdominale și vărsături și de unde ar fi primit un tratament, după care ar fi fost trimisă acasă. Alerta a fost dată abia după ce a revenit a doua oară la spital, în stare mult mai proastă. Abia atunci a fost transportată la Bistrița, la spitalul din Bistrița.

Femeia, vânzătoare ambulantă de baticuri în piețe, ar fi contactat coronavirusul după ce în urmă cu circa două săptămâni, s-a dus la piața din Borșa pentru a-și comercializa marfa. 

Informațiile nu au fost confirmate oficial, după ce autorităților locale din Bistrița-Năsăud (situație valabilă în toate județele) li s-a băgat pumnul în gură, de la Centru. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.