Sute de amenzi și zeci de permise de conducere reținute de polițiștii din Bistrița-Năsăud, dar și dosare penale pentru șoferii care au încălcat grav regulile de circulație, este bilanțul week-endului care tocmai s-a încheiat. 

 

Conducătorii auto care la sfârșitul săptămânii trecute nu au respectat regulile de circulație, au fost aspru sancționați de polițiștii bistrițeni aflați în trafic. Astfel, pentru abaterile de la normele contravenţionale, oamenii legii au aplicat peste 420 de sancţiuni, a căror valoare se ridică la 125.00 lei, iar ca măsuri complementare, au fost reținute 38 de permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au depistat mai mulți conducători auto care au încălcat grav regulile de circulație, au pus în pericol siguranța rutieră și s-au ales cu dosar penal.

Astfel, vineri 3 mai a.c., pe raza municipiului Bistrița, polițiștii de la Ordine Publică l-au depistat pe un bistrițean, în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism  fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeași zi, pe D.C. 38, pe raza localității Căianu Mare, polițiștii l-au depistat și oprit în trafic pentru control pe un bărbat de 37 de ani, din Căianu Mic care conducea un autoturism. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul consumase băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproape 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, care vor stabili alcoolemia. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Duminică 5 mai, în jurul orei 02.15,  un tânăr de 23 de ani din localitatea Șanț, care conducea un autoturism prin localitatea Rodna, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile unde a lovit un autoturism parcat regulamentar, un stâlp de electricitate și gardul unui imobil. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia. Și acestuia, polițiștii i-au întocmit dosar penal conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.