Un tânăr de 25 de ani din Bistrița a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența substanțelor psihoactive. La testarea cu aparatul Drug Test, rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care tânărul șofer s-a ales cu dosar penal.

”La data de 28 august a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic un autoturism care circula pe raza municipiului. A fost identificat șoferul ca fiind un tânăr de 25 de ani, din Bistrița și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul DRUGTEST Drager 5000, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis”, prezicează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Șoferul a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice și s-a întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim că de la mijlocul lunii trecute, pe lângă aparatul etilotest, polițiștii bistrițeni folosesc în trafic și aparatul Drug Test, cu ajutorul căruia sunt depistați conducătorii auto care au consumat substanțe psihoactive.

Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 6 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă.

La testarea cu aparatul Drug Test nu este relevantă concentrația, iar Codul Penal sancționează cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.