Un tânăr din Bistrița a fost reținut pentru 24 de ore, după ce l-a ușurat pe un concetățean de mai multe bijuterii din aur, în valoare de câteva mii de lei. Hoțul a profitat de faptul că o fereastră a locuinței pagubitului era deschisă, astfel că nu a stat mult pe gânduri și a intrat. Prejudiciul a fost recuperat în mare parte. Tânărul riscă acum să ajungă după gratii.

 

Un bistrițean de 44 de ani a sesizat Poliția, joi, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras, în noaptea de 21/22 august, din locuința situată în municipiul Bistrița, un ceas de mână și bijuterii, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei.

În cursul aceleiași zile, în urma cercetărilor și verificărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea furtului.

Acesta ar fi pătruns în locuința bărbatului, de 44 de ani, prin escaladare, pe o fereastră deschisă şi neasigurată, iar din interior ar fi sustras un ceas şi mai multe bijuterii, cauzând un prejudiciu estimat la suma de 5.000 de lei„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Față de tânărul bistrițean a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporție de 80%.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activități infracționale și a recuperării în totalitate a prejudiciului.