Un tânăr din Ciceu Giurgești a fost reținut, luni, de polițiști după ce a fost identificat ca fiind autorul unui furt comis duminică din locuința unui consătean. Cu mai bine de o săptămână, casa păgubitului a mai fost ținta unui hoț, fără succes însă, oamenii legii luând în vizor pe un alt tânăr din localitate.  

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma cercetărilor și probatoriului administrat, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au dispus, luni, măsura reținerii pentru 24 de ore a unui tânăr de 20 de ani din Ciceu Giurgești, bănuit de comiterea unui furt și a unei tentative la infracțiunea de furt calificat. În cursul zilei de astăzi urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

„La data de 21 octombrie a.c., un bărbat din Ciceu Giurgești a sesizat faptul că din locuință i-a fost sustras un laptop. Totodată, la data de 11 noiembrie a.c., aceeași persoană a sesizat faptul că unul dintre geamurile locuinței prezintă urme de forțare, fără a fi sustrase alte bunuri.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Secției 5 Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș a fost identificat, depistat și dus la audieri un tânăr de 20 de ani, din localitate, bănuit de comiterea faptelor. Totodată, prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitului”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și tentativă la furt calificat.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud