La Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud se desfășoară vineri, prima ediție a Târgului Facultăților, eveniment care vine în sprijinul elevilor ce vor termina în curând clasa a XII-a. Viitorii absolvenți ai liceelor din Bistrița-Năsăud pot consulta oferta educațională pusă la dispoziția lor de peste 20 de facultăți din mai multe județe din țară, precum Cluj, Suceava sau Târgu Mureș. Târgul este deschis până la ora 17:00.

Viitorii studenți s-au arătat interesați de ofertele cu care vin facultățile de top din România și au ales să participe, încă de la deschidete, în număr mare la târg.

Deschiderea târgului a avut loc în prezenţa oficialităților județene și a şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Camelia Tabără, care a promis că și în toamnă va mai fi organizat un astfel de eveniment.

Vizitatorii au posibilitatea să participe și la o serie de prezentări realizate în cadrul workshop-urilor organizate cu acest prilej, aflând informații utile despre oportunitățile de carieră direct de la specialiști în domenii diverse.

Târgul Facultăților este organizat la inițiativa elevilor reprezentanți ai Consiliului Județean al Tinerilor și Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național ,,Andrei Mureșanu” de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Excelență Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

FOTO: Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud