Cea de a cincea ediţie a şcolii de vară pentru elevi, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct, şi Liceul de Arte „Corneliu Baba” are loc în această perioadă în municipiul Bistrița. Punctul culminant al ediţiei din acest an este reprezentant de Târgul Artelor, organizat în zilele de 23-24 august, pe Pasajul Artelor.

Activităţile, organizate în parteneriat cu Asociaţia de părinţi „Cornelius Art” şi Clubul Lions Bistriţa, cu sprijinul Primăriei municipiului Bistriţa, cuprind ateliere de creaţie şi sesiuni educaţionale pentru elevii liceului gazdă şi pentru elevii oaspeţi din cadrul Liceului Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din Chişinău şi vor culmina cu o nouă ediţie a Târgului Artelor.

Luând forma unui şir de ateliere educaţionale şi de creaţie pentru copiii din Bistriţa şi Republica Moldova, găzduiţi de Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa, şcoala de vară cuprinde şi în acest an activităţi dedicate dezvoltării competenţelor în domeniul creativităţii, antreprenoriatului de artă şi vânzărilor, precum şi Târgul Artelor, în cadrul căruia elevii vor putea să prezinte vizitatorilor produsele realizate de aceştia în urma activităţilor creative desfăşurate cu sprijinul experţilor din cadrul Liceului de Arte.

Activităţile au debutat la 20 august, cu ateliere de creaţie organizate la liceul gazdă, şi au continuat în zilele de 21 şi 22 cu sesiuni de iniţiere în domeniul antreprenoriatului şi marketingului în artă, organizate la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, sub îndrumarea experimentatului lector Emilia Morariu.

Punctul culminant al ediţiei din acest an este reprezentant de Târgul Artelor, organizat în perioada 23-24 august, între orele 10.00 – 17.00, pe Pasajul Artelor (Strada Spiru Haret).

În cadrul evenimentului, elevii participanţi îşi vor prezenta publicului creaţiile realizate în cadrul atelierelor şi vor încerca să îşi demonstreze competenţele antreprenoriale şi de marketing dobândite în cadrul sesiunilor educative. Creaţiile vor putea fi admirate de vizitatori, iar o parte dintre acestea vor putea fi achiziţionate în baza unor sponsorizări pentru Asociaţia „Cornelius Art” Bistriţa, menite să sprijine tinerii artişti liceeni.

Reamintim cetăţenilor că pot beneficia de informaţii, consiliere şi răspunsuri la întrebări despre Uniunea Europeană, prin intermediul Centrului de informare europeană Europe Direct Bistriţa – vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud.