Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent, vineri, la Bistrița, la o întâlnire cu reprezentanții din plan local ai formațiunii politice. Scopul vizitei a fost unul strict politic, după cum afirmă însuși Călin Popescu Tăriceanu, care a vorbit și despre o remaniere a miniștrilor ALDE.

Ne apropiem cu pași destul de repezi de alegerile parlamentare de anul viitor pentru Parlamentul European și de alegerile prezidențiale, astfel încât este obligatoriu să facem un bilanț și să discutăm despre pregătirea noastră pentru anul 2019” a declarat Tăriceanu, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre o posibilă remaniere guvernamentală, Tăriceanu a afirmat că „Da am discutat. ALDE nu remaniază pe nimeni”.

În opinia președintelui ALDE, activitatea miniștrilor a fost considerată satisfăcătoare, în urma unei analize care a fost făcută în interiorul partidului.

Niciodată nu pot să spun că totul merge perfect, nici în ceea ce-i priveşte pe colegii mei, nici în ceea ce mă privește pe mine. Fiecare avem loc să facem mai bine și mai mult, dar per ansamblu activitatea lor până în acest moment a fost considerată, pe baza evaluărilor făcute, ca satisfăcătoare, adică nu calificativul satisfăcător într-o scară a calificativelor în care există foarte bine, bine și satisfăcător, ci în contextul unei afirmaţii de tip generic. Adică noi am făcut o evaluare pe obiectivele pe care le-au avut, pe modul în care și-au dus la îndeplinire sarcinile și am apreciat activitatea pe care au avut-o. Asta nu exclude, fiecare am avut discuţii şi colegii mei şi eu personal am putut face observaţii prin care să își îmbunătățească performanţele„, a mai adăugat președintele ALDE.

La Bistrița, alături de Călin Popescu Tăriceanu s-au mai aflat Daniel Chițoiu – secretar general  ALDE, Norica Nicolai – europarlamentar, Simona Brătulescu – președinte Liga Aleșilor Locali și Renate Weber – eurodeputat.