FOTO: ARHIVA

Un bărbat din satul Archiud, județul Bistrița-Năsăud, împreună cu fiul său au fost reținuți pentru 24 de ore, joi, și sunt cercetați de polițiști, după ce în luna iulie i-ar fi administrat o bătaie soră cu moartea unui consătean. Unul dintre agresori, deși a fost dus vineri în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, a fost pus sub control judiciar.

 

Un bărbat din satul Archiud (comuna Teaca) și fiul său s-au trezit joi cu mascații la poartă, după ce împotriva lor a a fost depusă o plângere penală pentru lovire. În luna iulie, cei doi l-ar fi bătut zdravăn pe un consătean.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în luna iulie a.c., cei doi l-ar fi bătut pe un bărbat de 36 de ani din Archiud, în apropierea locuinței lui, cauzându-i leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 53-55 zile de îngrijiri medicale„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

După ce oamenii legii le-au percheziționat locuința, cei doi au fost duși la audieri, iar ulterior au fost reținuți pentru 24 de ore.

„Cu ocazia percheziției efectuate, polițiștii au pus în aplicare două mandate de aducere, astfel că, un bărbat de 40 de ani, din Archiud, împreună cu fiul său de 16 ani, ambii bănuiți de comitea faptei, au fost conduși la sediul Poliției pentru audieri. În cursul zilei de ieri, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore”, a precizat sursa citată.

În fața instanței a ajuns cu propunere de arestare preventivă doar unul dintre agresori, însă instanța a decis să aplice doar măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.