Transportatorii bistrițeni se vor alătura protestelor organizate de colegii lor de la nivelul întregii țări și se vor întâlni joi, în fața Palatului Administrativ din municipiul Bistrița, susținând astfel revendicările de la nivel național. 

Miercuri, în București și alte orașe din România, au fost organizate acțiuni de protest inițiate de transportatorii autorizați, care au o serie de nemulțumiri legate de domeniul în care activează.

Ieşim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curţii Europene de Justiţie, care a decis că aplicaţiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcţionează în România, iar UBER, Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislaţia pentru Transporturi si taximetrie, pe care noi o respectăm” a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), citat de Agerpres.

Astfel, transportatorii autorizaţi cer Guvernului să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, pentru că, în opinia lor, și taximetriştii fără licenţă şi fără autorizaţie sunt falşi transportatori de persoane.

Dacă revendicările lor nu vor fi luate în calcul, transportatorii ameninţă chiar și cu un miting de amploare în perioada 27-28 februarie.

Și în orașul Bistrița, taximetriștii au anunțat că vor protesta, acțiunea fiind programată pentru ziua de joi, 14 februarie, în fața Palatului Administrativ din municipiu.

FOTO: realitatea.net – Cristian Otopeanu